St. Boi capvuitada 2019

Els Pescadors de l'Escala a la capvuitada 2019 de St. Boi de Llobregat divendres, 24 maig a les 22h.

L'origen de la Capvuitada es remunta a principis dels anys 90 (1992-1993), quan el president de l'Associació de Veïns de Barri Centre en Jordi Moné, va voler portar a Sant Boi una festa típica d'altres pobles de Catalunya anomenada "Capvuitada", ja que es feia vuit dies després de la Festa Major.
En el seu origen es feia només en un diumenge i es realitzaven les catifes florals a la Rambla de Rafael Casanova, juntament amb una actuació de música popular a la plaça de l'Ajuntament. A més, en aquells moments, a principis de juny, també se celebraven les Festes de Barri del barri Centre, tenint les havaneres a la plaça del Mercat Vell com a principal esdeveniment de les Festes. Anys després, sobre el 1997-1998, es va decidir unificar la Capvuitada amb les Festes de Barri del barri Centre, i es va passar a celebrar tot de forma conjunta, vuit dies després de la Festa Major, a les dates de la Capvuitada.
Prop de quinze anys més tard, l'any 2013, es va prendre una altra decisió d'unificar Festes; en aquesta ocasió es van unir les Festes de Barri dels barris Centre i Vinyets-Molí Vell, amb la qual cosa, coincidien en el mateix cap de setmana de la Capvuitada totes dues Festes i les activitats festives de la programació de cadascuna d'elles.
Fins el dia d'avui, encara se celebren totes dues Festes de forma conjunta. Es tracta d'unes Festes plenes d'activitats culturals, on es barreja tradició i noves propostes enriquidores que fan que es mantingui viu l'esperit d'aquesta festivitat popular. Són dies per gaudir en comunitat i per trobar-se als carrers i les places fent un bon ús de l'espai públic. I són les entitats i associacions dels barris les que, amb la seva implicació i il·lusió incansable, cada any les fan possibles.

Data celebració:  Del 24 al 26 de maig de 2019
Població: Sant Boi de Llobregat
Adreça on té lloc l'activitat: Plaça Ajuntament, Plaça Mercat Vell, Plaça Catalunya, Rambla i cercaviles itinerants.
©2024 Jordi Cabarrocas. All rights reserved | Terms & Conditions - Privacy policy - Cookies policy | Design www.dissenyvirtual.com

CONNECT ON

STREAM ON

                

 

JORDI CABARROCAS